22 februari - 23 februari

Aros Congress Center, Munkgatan 7 i Västerås

Program

För femte året bjuder ACC upp till en svängig danshelg i fyrtakt! Med åtta av landets absolut största dansband på två golv.

Fredag (restaurangen)

Donnez:

Ett av landets just nu populäraste band, med över 170 spelningar varje år! Slog igenom i Dansbandskampen 2010 och är idag i toppen.

Grönwalls:

Exklusivt för Dansbandskalasets femårsjubileum återuppstår skånebandet! Med samtliga originalmedlemmar och karismatiska sångerskan Monia Sjöström bjuder de på en kavalkad av bandets hits från 90- och 2000-talet.

Fredag (evenemangshallen)

Expanders:

Bland de absolut populäraste modernbanden som vann Grammis 2018! Norrlandsbandet som med sin speciella stil drar stor publik och vunnit såväl Grammis som Guldklavar.

Callinaz:

Ett ungt band som satsar på retro och dansant rockabillystuk! Carolina Skaarup är punktjejen som sadlade om till dansbandssax och sång.

Lördag (restaurangen)

Streaplers:

60-årsjubilerande veteranerna som ständigt förnyar sig och ligger i topp! Västkustbandet som alltid levererar besöker Dansbandskalaset för femte gången och utlovar självklart det typiska Streaplerssvänget.

Flamingokvintetten:

Legendariska bandet som numera bara gör fåtal dansspelningar väljer Västerås! Inne på det 59:e året låter originalsångaren Hasse Carlsson bättre än någonsin. De bjuder förstås på alla sina klassiska 70-talshits.

Lördag (evenemangshallen)

Casanovas:

Modernpublikens favoriter. Med mångsidigare sångaren och producenten Henrik Sethson! Bugg och tempo i rasande tempo utlovas.

Bhonus:

På publikens begäran! Efter förra årets comeback väljer Bhonus att än en gång återkomma till Västerås och det blir riktig nostalgifaktor från bandet som var på topp i 40 år innan de slutade 2012.

Konferencier Thomas Deutgen

Programledare för P4 Dans i Sveriges Radio, dansbandsexpert och arrangör som dansat Sverige runt i 30 år. Ser till att golvet är glatt liksom humöret på gästerna!